Artikler omkring Simone.

Her følger nogle artikler der er skrevet omkring Simones sygdomsforløb og hendes død. Der er også et indlæg omkring det afsnit af lægens bord på DR1, hvor vi giver månedens buket til Mogens Lübke, som er lærer på Skejby sygehus.


Historien om Simone.

Historien om Simone er skrevet af Ellen Stampe og Gitte Bank Jensen. Begge var da artiklen blev bragt studerende på journalisthøjskolen i Århus. Artiklen er blevet bragt i Berlingske Tidne, De Bergske Blade og Midtjyllands Avis.

Artiklen af Annett Bruhn.

Denne artikel er skrevet af Annett Bruhn, som var ude på A4 for at lave en billedreportage om en anden patient. Hun spurgte om lov til at tage nogle billeder af Simone. Artiklen er aldrig blevet bragt, da der ikke er nogle aviser der vil bringe den.

Artiklen fra weekendkurset i Skanderborg.

Denne artikel er skrevet af xxx, fra forældreforeningens blad, og handler om det weekendkursus vi deltog i sammen med andre forældre der har mistet et barn med kræft.

Lægens bord / månedens buket.

Læs det brev vi sendte til DR, hvor vi indstillede Mogens Lübke til månedens buket.


Historien om Simone.

Historien om Simone er skrevet af Ellen Stampe og Gitte Bank Jensen. Ellen og Gitte var studerende på journalisthøjskolen i Århus da artiklen blev skrevet. Historien bag artiklen er at Ellen, på et tidspunkt, havde set Simones hjemmeside og tænkt at den historie kunne hun godt tænke sig at skrive. Enden blev at hun sammen med Gitte ville se om de kunne skrive historien til deres eksamensopgave i sommeren 2005. Vi blev kontaktet omkring marts/april og efter et møde hjemme hos os blev vi enige om at gå med ind i projektet. Vi viste fra starten at det ville blive hårdt følelsesmæssigt, men følte samtidigt at vi havde et ønske om at fortælle hvad det var vi havde været igennem, for på den måde at kunne hjælpe andre i den samme situation, men ogå for at fortælle andre hvad det er man gennemgår som forældre og par i sådan en situation. Der blev nu foretaget en del intervivs og artiklen blev sendt ud til os til korrektur. Efter et par faktuelle rettelser blev den sendt ud til et læserpanel og derefter blev den endelige artikel afleveret til eksamen. Ellen og Gitte fik en god karakter for deres artikel (11) og det endte med at den blev solgt til Berlingske Tidne De Bergske Blade (Viborg Stift Folkeblad, Holstebro Dagblad) Midtjyllands Avis Artiklen kan også læses her, det vil sige at historien er den samme der blev bragt i alle aviser og til eksamen, men det layoutmæssige er forskellig hvordan de enkelte artikler har set ud i de forskellige aviser. Den udgave der kan læses her er den der blev brugt til ekasmen. Artiklerne er i pdf format.

Historien om Simone del 1

Historien om Simone del 2

Historien om Simone del 3


Artiklen af Annet Bruhn.

Artiklen er blevet skrevet i samarbejde med Journalistelev Annett Bruhn, som går på Journalisthøjskolen i Århus. Kontakten til Annett blev skabt i december 2000, idet hun var ved at skrive en årsopgave, hvor hun skulle skrive om livskvalitet i Danmark. I forbindelse med dette projekt fulgte hun en dagligdag hos en anden patient på afdelingen. Da der skulle tages en del billeder i denne forbindelse, spurgte hun, om vi havde noget imod, at der blev taget billeder af Simone. Dette havde vi ikke noget imod, og vi aftalte, at når opgaven var færdig, kunne vi få nogle af disse fotos. Dette nåede vi dog ikke, inden Simone døde. Vi kontaktede Annett, da vi mente, at vi havde en historie, som vi gerne ville have bragt, og derfor godt kunne bruge noget hjælp til at lave den. Vi mente, at Annett ville være den rette til dette, da hun havde oplevet afdelingen, og vidste hvad vi snakkede om. Vi har haft artiklen til gennemlæsning ved Jyllands Posten efter sommerferien, og har fået svar tilbage. De ville ikke bringe artiklen, fordi de ikke syntes at den efterlod megen håb for dem, der var eller kom ind i behandlingen. Samtidig mente de, at lægerne blev udstillet som idioter. Vi kan kun undre os over, at de ikke tør/vil bringe en artikel med et indhold, der afspejler virkeligheden, som den også kan forekomme på de danske sygehuse Vi vil dog stadig forsøge at få den bragt i Jyllands Posten, men en anden avis kunne også komme på tale. Eventuelt vil artiklen blive bragt her på siden uden at have været bragt i en avis.


Sorgekurset i Skanderborg.

Vi var af Forældreforeningen Børn og unge med kræft og i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, inviteret til weekendophold for forældre der har mistet et barn på grund af kræft. Opholdet fandt sted i weekenden 2 til 4. november på Dan Hostel i Skanderborg. Vi var sammen med 5 andre par og en enlig, hvor manden ikke ønskede at komme med. Opholdet blev ledet af 2 psykologer fra Kræftens Bekæmpelse. Målet med opholdet var at vi kunne dele de erfaringer vi havde gjort, i forbindelse med det at miste et barn, med hinanden. Efter at vi var kommet hjem, blev jeg kontaktet af Forældreforeningen og blev spurgt om jeg ville medvirke i en artikel om dette weekendophold. Det sagde jeg ja til og den artikel er nu blevet bragt i bladet "Børn og unge med kræft" . Jeg har fået lov til at bringe den artikel her på hjemmesiden, og for at læse den skal du blot klikke på ikonet herunder. Artiklen er i PDF format og du skal bruge Acrobat Reader for at læse den. Hvis du ikke har den på din computer kan du downloade den gratis.

Klik her for at læse artiklen der blev bragt i nummer 42. 


Månedens buket.

Herunder følger det brev som vi sendte til DR lægens bord. D. 2/10-2002


Kære "Lægens bord".

Vi kender en, der bestemt har fortjent månedens buket, nemlig Mogens Lübker. Mogens arbejder som lærer på afd A4 på Skejby sygehus. A4 er afdelingen for alvorlig kræftsyge børn. Under vores datter, Simone's, 1-årige sygdomsforløb var Mogens lyspunktet i en ellers mørk og hård tid. Mogens formåede at skabe lidt hverdag for hende, hvor hun en kort stund kunne glemme sin sygdom. Med hans livsglæde gjorde han det lettere for hende at være indlagt i så lang tid, nemlig 200 dage i løbet af et år. Han havde evnen til at engagere sig i Simones interesser, og ud fra dette kunne han skabe en spændende undervisning. Han burde være et forbillede for alle de lærere, der skal arbejde med så syge børn. Selvom vi oplevede den store sorg at miste Simone i Januar 2001, er Mogens tit i vores tanker som det positive i det år. Derfor vil vi varmt anbefale Mogens Lübker til at få månedens buket, da vi også ved, at andre børn på afdelingen satte/sætter stor pris på ham.

Kærlig hilsen Simones forældre.


Det endte op med at Mogens Lübker blev indstillet til månedens buket, og optagelserne fandt sted den 16. januar 2003. Det blev vist den 30. januar 2002.


Se udsendelsen her